آمان در شبکه‌های اجتماعی


در محیط کار جدید چطور رفتار کنیم؟ | ۹ قانون ساده

1.9K بازدید

تغییر شغل و حضور سر کار جدید، بیشتر اوقات برای بسیاری، استرس‌زاست. موقعیت جدید در یک شرکت جدید ممکن است هم هیجان‌انگیز باشد و هم اضطراب‌آور؛ شما از یک‌سو افتخار می‌کنید که از میان چندین متقاضی برای این شغل انتخاب شده‌اید و از یک سو نگرانید که چطور می‌توانید از عهده‌ی مسئولیت‌های جدید بر بیایید. پس، شما باید بدانید که در سه ماه اول (که معمولا دروه‌ی آزمایشی محسوب می‌شود) چه کارهایی بکنید و چه کارهایی نکنید.

۹ قانون زیر به شما کمک خواهد کرد تا راحت‌تر با محیط کار جدید سازگار شوید و سه ماه اول را با موفقیت طی کنید.

 

۱- با همکارانتان آشنا شوید

بهترین شرکت‌ها (با فرهنگ سازمانی قوی) از کارمندان جدید استقبال می‌کنند و طی یک جلسه آشنایی همه را با شما و شما را با آنها آشنا می‌کنند. یادتان باشد اسم و فامیل و سمت همکارانتان را به خاطر بسپارید.

اما اگر به دلایلی این اتفاق رخ نداد، منتظر نمانید تا همکاران جدیدتان ارتباط با شما را شروع کنند؛ پیش‌قدم شوید و به آنها سلام کنید و خودتان را معرفی کنید. می‌توانید در آسانسور، آشپزخانه و زمان استراحت شروع‌کننده‌ی یک گفت‌وگوی صمیمانه باشید؛ هرچند مراقب باشید که خیلی مزاحم نشوید.

به طور کلی خودتان باشید؛ ولی دوستانه رفتار کنید. روابط خود را بر اساس احترام و اعتماد پایه‌گذاری کنید و این احترام و اعتماد با درست‌کارکردن شما تقویت می‌شود.

 

۲- با افراد قدیمی و جاافتاده‌تر دوست شوید

افرادی که سال‌هاست در شرکت کار می‌کنند و سابقه‌ی درخشانی دارند مشاوران بسیار خوبی محسوب می‌شوند. آنها می‌توانند به شما کمک کنند با ادبیات شرکت و نکات طلایی موفقیت در شغل آشنا شوید.

ببینید برای سازمان یا شرکت چه خصوصیات و توانایی‌هایی ارزش بیشتری دارد. آنها را لیست کنید و در تلاش باشید با مطالعه و جستجو در وب آنها را فرا بگیرید.

همچنین احتمالا شرکت شما دفترچه‌ای از قوانین و مقررات رفتاری و حقوقی دارد. آن را به دقت مطالعه کنید و قسمت‌های مهم آن را هایلایت کنید. آشناشدن با فرهنگ سازمانی شرکت باید هرچه زودتر اتفاق بیفتد. همچنین آشنایی با اهداف کلان شرکت به شما کمک می‌کند که بفهمید چگونه باید به موفقیت شرکت کمک کنید.

 

۳- هم‌تیمی‌های خود را شناسایی کنید

حتما باید حواستان به همکاران نزدیک خود باشد. آنها بیشترین مراوده را با شما در طول روز خواهند داشت. با آنها زودتر از بقیه دوست شوید. اما حواستان را جمع کنید؛ ممکن است در میان هم‌تیمی‌های شما افرادی باشند که مدتی طولانی موقعیت شغلی شما را می‌خواسته‌اند؛ آنها از آمدن شما ناراحتند. روابطتان را با آنها، بر اساس مدارا، مدیریت کنید تا زمانی‌که دوستی و همکاری غالب شود.

هنگامی که مسئولیت‌های خود را انجام دادید به هم‌تیمی‌های خود کمک کنید. اگر یکی از هم‌تیمی‌ها، به خاطر حجم بالای کارش، نیاز به کمک داشت خوب است برای نشان‌دادن حسن نیت خود به او کمک کنید. پس حواستان باشد که چه کسی نیاز به یاری دارد. این کار نشان می‌دهد که شما فردی مناسب برای کار تیمی هستید.

 

۴- از تصویر خود مراقبت کنید

طبیعی است که پس از ردشدن از فیلترهای مختلف و جلسات مصاحبه حس موفقیت داشته باشید. همین‌طور هم هست؛ شما عالی هستید؛ شما فردی باصلاحیت و آینده‌دار محسوب می‌شوید؛ اما، مهم است که این تصویر را در دوره‌ی آزمایشی هم حفظ کنید.

پس تصور کنید که یک تا یه ماه اول هم در جلسه مصاحبه هستید، باید لیاقت خود را ثابت کنید، سخت‌تر کار کنید و بهترین خود را به نمایش بگذارید. بنابراین تصویری که مدیران از جلسات مصاحبه از شما در ذهن دارند (هرچند تصویری ناقص از شما باشد) تصویری آرمانی از شماست و شما باید آن را حفظ کنید.

اعتمادبه‌نفس و آرامش خود را هم حفظ کنید. کار شما جدید است و چیزهای زیادی برای آموختن وجود دارد؛ اما اجازه ندهید که شما را مرعوب کند. به یاد داشته باشید که بر اساس تجربه و شایستگی خود این کار را به دست آورده‌اید و اجازه دهید دیگران این اعتمادبه‌نفس و تجربه را در کارهای شما ببینند.

اگر ناامید، مضطرب یا دستپاچه شدید، نفس عمیق بکشید و غرق کار شوید. به رئیس‌های جدید خود اجازه دهید ببینند که شما در شرایط جدید و تحت فشار به خوبی کار می‌کنید.

مراقب لباس‌پوشیدن‌تان هم باشید. روزهای اول کار در معرض توجه افراد قدیمی‌تر هستید. بنابراین آنها بیشتر از زمان‌های عادی به شما توجه می‌کنند. پس، با پوشیدن لباس‌های موقر و مرتب در نظر آنها فردی شایسته جلوه کنید.

 

۵- بپرسید

بدترین کاری که می‌توانید در کار جدید انجام دهید این است که ساکت پشت میز خود بنشینید و فردی منزوی باشید. از لاک خود بیرون بیایید و درون‌گرایی را، حداقل، در سه ماهه‌ی اول کار کنار بگذارید.

اگر قصد دارید خودتان در موقعیتی که دارید تثبیت کنید، باید همه چیز را در مورد کاری که قرار است انجام دهید بدانید. پس تا سوالی در مورد محیط کار و کاری که باید انجام دهید به ذهنتان می‌رسد بپرسید. علاوه بر این، تمایل به دانستن باعث می‌شود همکارانتان زودتر شما را بپذیرند.

برای موفقیت باید بدانید که دقیقا موفقیت چیست، پس موفقیت را تعریف کنید. از این رو، یکی از اصلی‌ترین کارهایی که قرار است در ماه‌های نخست کارتان انجام دهید این است که بدانید که رئیستان از شما چه انتطاراتی دارد. می‌توانید از مدیر استخدام شرکت یک «توضیحات شغلی» بخواهید یا در اینترنت درباره‌ی کارهایی که باید یک [سمت شما] انجام دهد جستجو کنید.

در عین حال ممکن است همه‌چیز در شرکت شما متفاوت باشد، پس شاخص‌های موفقیت را کشف کنید و آنها را در دفترچه‌ی مخصوصتان بنویسید.

 

۶- به روزتان نظم بدهید

مهم نیست که همین کار را قبلا در خانه یا شرکت دیگری انجام می‌داده‌اید؛ در موفعیت جدید همه‌چیز فرق می‌کند. برای روزتان برنامه‌ریزی داشته باشید و عادت‌های بد را، که راندمان شما را کاهش می‌دهند، ترک کنید.

به‌موقع و حتی زودتر سرکار حاضر شوید. تلفن همراه خود را خاموش کنید و در طول روز بی‌خیال شبکه‌های اجتماعی شوید. در این صورت حتی اگر فاقد مهارت‌های خاصی باشید به چشم نخواهد آمد؛ چراکه فرد منظم و سخت‌کوشی تلقی می‌شوید.

 

۷- در همۀ رویدادهای شرکت حضور داشته باشید

مثلا اگر کارگاه و رویداد تیم‌سازی برگزار می‌شود در آن حاضر شوید. هرچه همکارانتان شما را بیشتر ببینند، زودتر شما را به عنوان عضوی از یک تیم قبول می‌کنند. داشتن احساس آرامش در محل کار جدید کمی دشوار است؛ اما برنامه‌های جانبی، تفریحی و رویدادها کار را کمی ساده‌تر می‌کند.

 

۸- همکارانتان را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

در دفتر کار فرصت کمی برای گفت‌وگوهای غیررسمی وجود دارد. بنابراین شبکه‌های اجتماعی می‌توانند به شما کمک کنند تا همکاران خود را بهتر  بشناسید و آنها هم شما را بهتر بشناسند. بهتر است با لینکدین، که فضای حرفه‌ای‌تری دارد، شروع کنید (اینستاگرام برای شروع خیلی شخصی است).

 

۹- ببینید همکارانتان در زمان‌های استراحت کجا می‌روند

تغییر شغل مثل اسباب‌کشی می‌ماند؛ شما محله، رستوران‌ها، فست‌فودها و کافه‌های محل را نمی‌شناسید. کمی دور و اطراف محل کارتان قدم بزنید و محله را بشناسید.

آشناشدن با محل کار و جاهایی که بتوانید اوقات استراحت را بگذرانید باعث می‌شود کارتان را بیشتر دوست داشته باشید و از آن لذت ببرید.

منابع: social-hire, linkedin, wikihow, glassdoor

درآخر

هدف این مقاله موفق‌شدن شما در شغل جدید است. امیدواریم این اتفاق برای شما بیفتد. اگر به نظرتان این مقاله مفید بود

  • آن را زیر این پست به ما اطلاع دهید تا باز هم از این دست مقاله‌ها منتشر کنیم؛
  • مقاله را برای دوستانتان بفرستید تا آنها بدانند که موفقیت آنها را می‌خواهید؛
  • با نظراتتان مقاله‌مان را کامل‌تر کنید.
درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۴ (۲ رای)
مجله سلامتی آمان

۱ دیدگاه

  • باسلام لطف کردین خیلی عالی بود کمی هم در مورد سیاست کاری صبحت کنید تا افراد را بهتر بشناسیم .خیلی ممنون

دیدگاهتان را بنویسید