آمان در شبکه‌های اجتماعی


۱۰ روش برای متوقف‌کردن دخالت در زندگی دیگران

852 بازدید

حفظ حریم خصوصی برای بیشتر افراد بسیار مهم است. ما برای فضای شخصی خود ارزش زیادی قائل هستیم و زمانی که دیگران، به جز زمانی‌که اجازه داده شود، در امور خصوصی ما دخالت کنند، آزرده می‌شویم. مداخله در زندگی دیگران، در بیشتر اوقات، نشانۀ بی‌احترامی است، و اگر شما یکی از افرادی هستید که دائماً این کار را می‌کنید، این روش‌ها را برای به ترک عادتِ دخالت در زندگی دیگران به کار ببرید.

 

۱- خودتان را مشغول نگه دارید

گاهی اوقات، افراد فقط به این دلیل که برای خود کار و مشغولیتی ندارند، به حریم زندگی دیگران تجاوز می‌کنند. آنها یا حوصله‌شان سر رفته یا در جستجوی چیزی برای پرکردن وقت خود هستند. اگر شما جزو این افراد هستید، پس سعی کنید خودتان را مشغول نگه دارید. اگر بیکار هستید، کار پیدا کنید. اگر حوصله‌تان سررفته، بازی کنید یا ورزش کنید. اگر فقط به دنبال سرگرمی هستید، فیلم ببینید، موسیقی گوش کنید، کتاب بخوانید یا به تماشای تئاتر بروید. هر فعالیتی که ذهن شما را از دخالت در زندگی دیگران دور کند، کار درستی است.

 

۲-روی توسعه فردی تمرکز کنید

بهتر از مشغول‌نگه‌داشتن خود، تمرکز بر توسعۀ فردی است. به جای اینکه به دیگران بگویید چگونه زندگی خود را بهتر کنند، فقط روی بهبود وضعیت زندگی خود تمرکز کنید. ممکن است نیت شما خوب باشد و عاشق دیگری باشید، اما اگر آن دیگری از مداخلۀ مداوم شما بیزار است، خودتان توصیه‌ها را پیش بگیرید و اجرایی کنید. به جای اینکه دائماً به فرزندتان، به خواهر یا برادرتان، یا حتی همسرتان، بگویید چگونه پول خود را خرج کنند، خودتان وارد سرمایه‌گذاری شوید و ثروتمند شوید. به جای اینکه دیگری را اذیت کنید که دارد وقت خود را با بازی‌های ویدیویی تلف می‌کند، به یادگیری و آموختن مهارت جدیدی بپردازید و روی زندگی خود تمرکز کنید.

 

۳- قبل از مداخله اجازه بگیرید

مواقعی وجود دارد که مداخله در زندگی فرد دیگر قابل‌دفاع است؛ مثلاً زمانی‌که دیگری کاری می‌کند که نتیجه‌ای فاجعه‌آمیز در پی دارد. هرچقدر هم که دیگری در حال اشتباه باشد، صرف نظر از نیت شما، باید قبل از مداخله اجازه بگیرید. قبل از نظردادن یا نصیحت، به اندازۀ کافی مؤدبانه رفتار کنید و از طرف مقابل بپرسید که «آیا اگر افکار و نظرات و پیشنهادات خود را بیان کنید مشکلی ندارد». این یک پیام واضح به طرف مقابل می‌دهد که به حریم خصوصی او احترام می‌گذارید و فقط می‌خواهید محبت کنید یا یک نظر مشفقانه بدهید چون به او اهمیت می‌دهید.

 

۴- به دیگری فشار نیاورید

پس از اینکه اجازه گرفتید و نظر خود را بیان کردید، برای به کرسی‌نشاندن نظر خود، فرد را مجبور نکنید. باید بدانید که چه زمانی دست از اصرارکردن بردارید. اگر دیگری درحال نابودکردن زندگی خود است یا درحال انجام کاری غیراخلاقی است یا کارش به‌هیچ‌جه عاقلانه نیست، به شما مربوط نمی‌شود. شما قبلاً وظیفۀ خود را انجام داده‌اید. اینکه فرد مقابل تغییری در رفتارش داشته باشد یا نه، کاملاً به خود او بستگی دارد. شما هر آنچه را که باید بگویید را گفته‌اید؛ به او فشار نیاورید.

 

۵- پشت سر دیگران حرف نزدید

غیبت‌کردن نیروی محرکۀ اصلی برای دخالت در زندگی دیگران است. صبحت‌کردن در مورد امور دیگران آدم‌ها را تشویق می‌کند که دخالت کنند و به فضای شخصی دیگران تجاوز کنند. همانطور که، شما نمی‌خواهید که مردم پشت سر شما صحبت کنند و حریم خصوصی شما را نقض کنند، شما هم سعی کنید از غیبت‌کردن دوری کنید. این کار نه تنها به شما کمک می‌کند تا از دخالت‌های ناخواسته خودداری کنید، بلکه به شما کمک می‌کند فردی اخلاقی‌تر باشید.

 

۶- به مرزها احترام بگذارید

دور هر فردی دیواری وجود دارد، و شما نباید این دیوار را منفجر کنید یا به زور وارد شوید. این دیوار همیشه باید مورد احترام قرار گیرد. تنها زمانی که طرف مقابل دروازه را باز می‌کند می‌توانید وارد شوید. خود شما هم چنین دیواری دارید که از اسرار، اعتقادات و علایق شما محافظت می‌کند، و مطمئناً نمی‌خواهید کسی خودسرانه دیوار شما را بشکند و در قلمروی شما طبل پیروزی بزند.

 

۷- حساس باشید

لحظاتی وجود دارد که ما اشتباهی می‌کنیم چون نمی‌دانیم کاری اشتباه است. ممکن است وقتی پا را فراتر می‌گذاریم و وارد حریم خصوصی دیگران می‌شویم حواسمان باشید و ندانیم که داریم کار اشتباهی انجام می‌دهیم. به زبان دیگر، ممکن است کسی که در امور زندگی دیگران دخالت می‌کند نداند که دارد به دیگری توهین می‌کند. به همین دلیل است که باید آنقدر حساس باشیم که بفهمیم آیا در حال حاضر خارج از خط عبور می‌کنیم یا نه. باید دائماً حواس‌مان باشد که در صورت واردشدن به حریم دیگران سریعاً به عقب برگردیم.

 

۸- برای خود ریمایندر بگذارید

اگر مداخله در زندگی دیگران به عادت شما تبدیل شده است، خوب است از روش‌های ترک عادت استفاده کنید. یادداشتی روی یخچال بچسبانید، یا از پس‌زمینۀ گوشی خود استفاده کنید و روی آن بنویسید: «به مرزها احترام بگذارید»، «نباید عبور کنید» یا هر عبارت یا نماد دیگری که دائماً به شما یادآوری می‌کند که به زندگی دیگران تجاوز نکنید. انجام این کار ممکن است خنده‌دار باشد، اما عادات عجیب، درمان‌های عجیبی هم دارند.

 

۹- افکارتان را برای خودتان نگه دارید

راه‌حلی که شما به دنبال آن هستید ممکن است سکوت‌کردن باشد. اغلب اوقات مداخله زمانی شروع می‌شود که ما دهان‌مان را باز می‌کنیم. همان زمانی که صحبت می‌کنیم درحالی‌که باید تماشا کنیم، یا زمانی‌که انتقاد می‌کنیم درحالی‌که باید فقط تماشا کنیم. البته که باید در مواردی نگرانی‌های خود را بیان کنیم، اما موقعیت‌هایی هم وجود دارد که بهترین کار این است که فقط افکارمان را برای خودمان نگه داریم. گاهی اوقات تنها کاری که لازم است انجام دهیم این است که هیچ کاری انجام ندهیم.

 

۱۰- قبل از عمل فکر کنید

غیر از اینکه ممکن است با زبان‌مان وارد محدودۀ دیگران شویم و در زندگی آنها مداخله کنیم، ممکن است با رفتارهای خود در امور دیگران دخالت کنیم. بنابراین همیشه باید قبل از اقدام فکر کنیم. مثلاً، قبل از اینکه اسباب‌بازی‌های فرزندتان را دور بیندازید – به این امید که به او کمک کنید بزرگ شود- به این فکر کنید که چگونه چنین کاری فرزندتان را ناراحت می‌کند و به انتخاب‌های او تجاوز می‌کند. فکرکردن قبل از اقدام ما را از مداخلات غیرضروری و ناخواسته باز می‌دارد.

 

نتیجه

ما همیشه باید به حریم خصوصی و انتخاب دیگران احترام بگذاریم. زندگی آنها مال آنهاست و ما نباید آنها را مجبور کنیم که آنطور که ما می‌خواهیم زندگی کنند. شما می‌توانید، گاهی اوقات، نگرانی‌های خود را بیان کنید و افکار خود را بیان کنید، اما همیشه باید احترام قائل باشید و محدودیت‌ها را بدانید.

درحال ارسال
امتیاز دهی کاربران
۰ (۰ رای)
مجله سلامتی آمان

دیدگاهتان را بنویسید